Van der Wel Natuursteen
Toepassingen van natuursteen:

Binnen en buitenshuis een prachtige afwerking

Natuursteen kent binnenshuis vele toepassingsvormen, zo kan het worden toegepast in de keuken als aanrechtblad, of bij de openhaard als een sfeervolle schouw. Daarnaast komen we natuursteen tegen als vloerbekleding in de vorm van vloertegels, maar ook in de badkamer is natuursteen het betere alternatief. Natuurlijk is natuursteen ook buitenshuis uitstekend te verwerken. Bij toepassingen buitenshuis verwerken wij natuursteen voor gevelbekleding, vloeren, raamdorpels, borstweringen enz.

Voor het aanbrengen van natuursteen kunt u ook bij ons terecht. Voor kleinere werken, zoals keukens, badkamers, kleine winkelvloeren, binnen- en buitentrappen, stoepen, (raam)dorpels enz. komt ons eigen personeel inmeten en later plaatsen. Voor grotere werken, zoals winkelcentra, winkelpuien, utiliteitsgebouwen, gevelbekleding en grote vloeren huren wij betrouwbare vakmensen in die veel voor ons werken. Voor voorbeelden van ons werk, zie werken.

De volgende toepassingen van natuursteen worden veel bij ons verwerkt:

Steensoorten

Graniet

Granieten hebben een regelmatig uiterlijk. Granietsoorten zijn sterk, kunnen veel druk opvangen en zijn minder gevoelig voor kras- en vlekvorming dan andere steensoorten. Graniet is uitermate geschikt als aanrechtblad of voor buitentoepassingen. Ook vloeren gaan langer mee, vanwege de lage slijtage. In een gepolijst oppervlak komen de glans en kleur van het product mooi naar boven. Wij hebben onder het kopje graniet alle granietachtige geplaatst. Er bevinden hier ook veel gabbro´s of gneisachtige. Dit zijn geen granietsoorten, echter bevatten veel dezelfde eigenschappen en zijn dicht verwant met de ´echte´ granieten.

Bekijk alle graniet soorten >

Marmer

Marmer staat bekend om zijn warme uiterlijk en zachte uitstraling. Mooie aders en warme vleugen bepalen het uiterlijk van marmersoorten. Marmer is niet zo sterk en krasvast als bijvoorbeeld graniet. Marmersoorten zijn vaak wit of grijs. Er zijn ook rode of roze marmersoorten te leveren. Marmer wordt vooral toegepast voor de esthetische functie bij bijvoorbeeld vensterbanken of openhaard schouwen. Voor een aanrechtblad adviseren wij andere steensoorten, dit i.v.m. de kras- en vlek gevoeligheid. Voor binnenvloeren is marmer wel geschikt, echter ontstaan er wel ´loopvlakken´ bij veel gebruikte vloeren. Dit kan ook als charme gezien worden.

Bekijk alle marmer soorten >

Kalksteen

Kalksteen is een heel ruim begrip. Hierin komen steensoorten voor, die veel verkocht worden als zijnde een marmersoort. Hoofdbestanddeel van Kalksteen is uiteraard kalk en dus reageren deze steensoorten op zuren en vetten. Hierdoor moeten deze steensoorten goed geïmpregneerd worden alvorens ze als bijvoorbeeld een aanrechtblad gebruikt kunnen worden. Kalksteen wordt vaak verward met Zandsteen. Wij mogen geen zandsteen verwerken, wel kalksteen. Belgisch Hardsteen is de meest verkochte kalksteen in ons bedrijf. Hiervan worden veel dorpels, vensterbanken en aanrechtbladen verkocht. Er is veel variatie in kalksteen en ook de kleuren verschillen erg. Van zwart tot rood en van geel tot groen. Kalksteen is goed
te verwerken en wordt ook veel gebruikt voor restauratie werken.

Bekijk alle kalksteen soorten >

Splijtsteen

Hieronder vallen alle steensoorten die op natuurlijke wijze gespleten worden, of hieraan verwant zijn. De oppervlakten van deze steensoorten zijn dan ook ruw. Ideaal voor antislip in bijvoorbeeld vloeren of treden. Kwartsiet en Leisteen zijn de bekendste splijtstenen. Uiteraard kunnen splijtstenen ook gezoet of gepolijst worden, echter verliezen ze dan vaak hun uitstraling. Splijtstenen zijn krasvast en eenvoudig in onderhoud. De meeste splijtstenen zijn uitermate geschikt voor veel gebruikte vloeren bijvoorbeeld in scholen en kantoren. Verder worden splijtsteenvloeren veel als scherven in bijvoorbeeld zwembaden gebruikt

Bekijk alle splijtsteen soorten >

standaarddorpel

Voorraad producten: direct af te halen!

Naast maatwerk hebben we ook veel standaardproducten op voorraad. Deze kunnen zonder afspraak afgehaald worden. Zo hebben we standaard binnendeurdorpels, douchedorpels, buitendeurdorpels met afwatering en neuten. in verschillende lengte, breedte en diktematen.

Hierdoor kunnen we zonder levertijd dorpels volgens de meest voorkomende afmetingen leveren, indien gewenst geïmpregneerd terwijl u wacht.

Voor alle afmetingen, klik op de link hieronder.

Bekijk alle voorraad producten >