Van der Wel Natuursteen
groeve

Ruim honderd jaar kennis en ervaring

Overgebracht van generatie op generatie, aangevuld met nieuwe ontwikkelingen en verfijningen, een garantie voor deskundigheid en kwaliteit. Al ruim een eeuw is Natuursteenbedrijf D.M. van der Wel b.v. een betrouwbaar partner voor particulieren en zakelijke klanten. In ons bedrijf wordt natuursteen vervaardigd in alle denkbare toepassingen.

Ronald Rakhorst
Productie
Jeroen van der Wel
Directie
Albert Vink
Steller
Elma Wiltschut
Administratie
Hans Smits
Productie
Taco van der Wel
Directie
Dick van der Wel
Directie
Jeffrey Oostrom
Productie

Generatie op Generatie

Tijdlijn

1896
januari 1

De oprichter P.C. van der Wel

P.C. van der Wel

De oprichter P.C. van der Wel

De oudste documenten die terug te herleiden zijn naar de firma Van der Wel zijn van 1896. Vandaar dat dit specifieke jaartal als oprichtingsjaar aangehouden wordt, echter was de familie van der Wel reeds voor deze tijd al actief als steenhouwer.

1910
april 19

beginjaren

van der Wel natuursteen

Beginjaren

In de beginjaren was de werkplaats gesitueerd aan de Jan van Vuchtstraat te Rotterdam. Een houten pand met de tekst “Steenhouwerswerkplaats P.C. v.d. Wel” midden in de wijk Middeland.

1920
april 19

1e Verhuizing

1e Verhuizing

1e Verhuizing

begin 20e eeuw is het bedrijf overgegaan naar een nieuw pand aan de Aelbrechtskade in Rotterdam-West. Hier hebben de eerste drie generaties van der Wel het steenhouwersvak beoefend.

1930
januari 18

D.M. van der Wel neemt over

D.M. van der Wel neemt over

D.M. van der Wel neemt over
In 1930 nam D.M. van der Wel, een neef van de oprichter, het bedrijf over. Na een paar jaar kwamen zijn zoons D.H. van der Wel en B. van der Wel ook in het bedrijf werken. Tijdens de oorlog zijn beide zoons naar Duitsland gestuurd maar kwamen uiteindelijk terug en kwamen weer in het bedrijf werken.

1953
januari 1

De Broers

De Broers

De Broers

Toen in 1953 D.M. van der Wel overleed namen zijn zoons het bedrijf over en hebben tot en met 1974 samen gewerkt; met 5 man personeel.

1960
april 19

2e Verhuizing

D.M. van der Wel

2e Verhuizing

in 1960 is het bedrijf verhuisd naar de Bornissestraat in de Spaanse Polder. Het nieuwe pand was groter, bood meer mogelijkheden en kon helemaal naar wens worden ingericht. Dat dit destijds op een goede manier gebeurd is, wordt bewezen door het feit dat het bedrijf nog steeds gevestigd is aan de Bornissestraat in Rotterdam.

1975
januari 1

De firma wordt een BV

letters hakken

De firma wordt een B.V.
Onder leiding van D.H. van der Wel en zijn zoon D.M. van der Wel, die in 1971 bij het bedrijf kwam, werd de firma in 1975 een B.V.

1983
januari 1

Weer een nieuwe generatie

Weer een nieuwe generatie

Weer een nieuwe generatie
In 1983 wordt D.M. van der Wel (4e generatie) directeur eigenaar. Het bedrijf telde in die tijd 6 werknemers.

2006
juli 2

Twee broers werken samen

Twee broers werken samen

Twee broers werken samen
En nu in de 21ste eeuw zijn er weer twee zoons van D.M. van der Wel werkzaam in het bedrijf (de 5e generatie), waar inmiddels 8 mensen werkzaam zijn. Beide zoons (T.D.H. en J. van der Wel) hebben het bedrijf eind jaren ’00 overgenomen.

2021
mei 12

Heden

natuursteen maatwerk

Heden

Inmiddels is het bedrijf en machinepark gemoderniseerd, zonder de tradities uit het oog te verliezen. Er zijn nog steeds vaklieden in dienst die handmatig kunnen hakken en frijnen, naast volledig geautomatiseerde machines die het werk voorbereiden. Het beste van twee werelden.

To be continued…