Van der Wel Natuursteen
Van der Wel Natuursteen

Veelgestelde Vragen

Hoe verwijder ik een vlek in ons natuursteen?
Alvorens een plan van aanpak te maken, dient eerst de aard van de vlek te worden achterhaald. Wij raden u aan eerst een expert te raadplegen voor u de vlek bestrijdt. Snel handelen is een noodzaak, hoe recenter de vlek, hoe beter ze verwijderd kan worden. Dep eerst de vlek (niet wrijven) met absorberend papier.

Is de aard van de vlek bekend dan kunnen wij u de volgende schoonmaakmiddelen aanbevelen:
Koffie/thee: ammoniak (verdund)
Schoensmeer: wasbenzine op een poetsdoek
Kleurstof: bleekwater
Inkt, potlood: verdund ontsmettingsalcohol
Fruit: aceton
Olie/vet: wasbenzine op een poetsdoek
Haarlak: aceton
Latex- of acrylverf: bleekwater
Olieverf: trichloretyleen
Roest: ontsmettingsalcohol (verdund oxaalzuur in)
Bloed/gras/waterverf: ammoniak (verdund)
Wijn: bleekwater

Probeer uw schoonmaakproduct eerst op een niet zichtbare plaats.

Kunnen jullie ook natuursteen aanbrengen?
Jazeker. Wij hebben vakbekwame mensen in dienst die in de particuliere of kleinere bouwsector alle denkbare vormen van natuursteen kunnen plaatsen. Men kan dan denken aan deur- of raamdorpels, borstweringen, vloeren, badkamers, trapbekleding, aanrechtbladen, open haard schouwen, plinten, naamborden, vensterbanken etc. In het geval van grotere bouwprojecten huren wij vakmensen in die voor ons het natuursteen aanbrengen. Voor de simpele reden dat wij slechts een bescheiden aantal werknemers in dienst hebben en wij die niet voor langere tijd kunnen missen huren wij deze mensen van buiten ons eigen bedrijf in. Men kan dan denken aan grotere vloeren, wand- en gevelbekleding, grotere entreetrappen, utiliteitsbouw bekleding, het bekleden van overheidsgebouwen, universiteiten en grotere particuliere gebouwen, zoals vloeren in villa’s. Wij houden altijd de controle nauwlettend in de gaten en huren alleen de beste vaklui in. U heeft altijd één aanspreekpunt binnen het bedrijf. Van offerte tot facturering.
Komen jullie ook ter plaatse inmeten?
Uiteraard. In het geval van grotere bouwprojecten zijn er altijd bouwtekeningen aanwezig en kan de offerte aan de hand van deze tekeningen gemaakt worden. Wordt er overgegaan tot een opdracht komen wij de tekening controleren door ter plaatse alles na te meten. In de particuliere sector is men iets afhankelijker van de kennis en know-who van ons bedrijf. Mede daarom bieden wij vaak aan dat wij, in het voorbeeld van een aanrechtblad, het blad in komen meten en eventueel een mal maken. Daarna gaan we, na overleg, over tot productie. Mocht de klant het wensen komen we hierna ook het blad plaatsen en afwerken. Hierdoor blijft alles in één hand. Inmeten, productie, aanbrengen, zodat de klant hiernaar geen omkijken heeft en dus met een gerust hart onze vakmensen aan de slag kan laten gaan. Is de klant echter in staat het blad zelf in te meten en te plaatsen, krijgt hij/zij uiteraard een korting op het totaalbedrag.
hoe kras- en vlekgevoelig is natuursteen?
Dit ligt helemaal aan de natuursteensoort van uw keuze. Grofweg is natuursteen te verdelen in vier hoofdgroepen, nl. Graniet, marmer, kalksteen en splijtsteen. Graniet en de meeste splijtstenen hebben kwarts als hoofdbestanddeel en dit krast niet of nauwelijks. Verder zullen ook zuren en vocht minder snel in de steen trekken. Geheel kras- en vlekvrij kan geeneen produkt zijn, maar splijtsteen en vooral granietsoorten zullen lang hun glans en schoonheid behouden (ook buitenshuis). Marmer en Kalksteen daarentegen zijn gevoelig voor zuren e.d. en zullen ook sneller vlekvorming vertonen. Marmer en kalksteen hebben kalk als hoofdbestanddeel en kalk reageert met zuren en er vormen daardoor in verloop van tijd krasjes en vlekjes bij hevig gebruik. Het spreekt voor zich dat een aanrechtblad eerder zal slijten dan een wandbekleding. Wij geven uiteraard advies welke steensoort geschikt is voor de functie die het dient te bekleden. Natuursteen is nog altijd de beste optie voor bijvoorbeeld vloerbekleding op de lange termijn t.o.v. andere materialen. Dit i.v.m. de lange levensduur.
Wat leveren jullie allemaal?
Kort gezegd leveren wij alle mogelijk denkbare oplossingen in natuursteen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van maatwerk voor particulieren en aannemers. Er zijn duizenden natuursteensoorten. Wij hebben echter alleen de meest gangbare steensoorten op voorraad staan. Alles is te leveren, maar voor een korte levertijd zijn wij gebonden aan onze voorraad. Veel is echter in redelijke tijd te leveren vanaf onze leveranciers in Nederland. Ons Gamma is kort in te delen in toepassingen:

- Vloeren, terrassen en trappen
- Aanrechtbladen
- Wanden, gevels en puien
- Meubilair
- (Raam)dorpels, neuten, vensterbanken en plinten
- Openhaard schouwen

Wanneer is de firma van der Wel opgestart?
De oudste documentatie die is gevonden dateert van 1896, daarom hebben we dit jaartal aangehouden als oprichting.
Wie is de familie van der Wel?
Wij zijn een echte Rotterdamse familie. Geen woorden maar daden. Het natuursteenvak zit ons in het bloed. Al ruim 125 jaar verwerken wij natuursteen tot een mooi eindproduct.
Waar zit het bedrijf?
Wij zijn gevestigd aan Bornissestraat 12 in Rotterdam. Zie Routebeschrijving.
Wat voor soort werk doen jullie?
Hoewel onze meeste klanten aannemers zijn, hebben wij ook voor de particulier een breed gamma aan producten. Omdat wij in staat zijn alles op maat en in eigen bedrijf te maken kunnen wij aan uw wens gehoor geven. Zo is het dus mogelijk dat we grote projecten uitvoeren voor een aannemer en een douchedorpel of aanrechtblad aan een particuliere klant. Wij nodigen u graag uit een kijkje te nemen in onze digitale showroom.